24 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση - Πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & ΚηδεμόνωνΗ Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ζωγράφου καλεί τους Γονείς - Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων - Εκπαιδευτικούς και Μαθητές στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με θέμα την ΠΑΙΔΕΙΑ, που συγκαλείται έπειτα από αίτημά της, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Ζωγράφου (3ος όροφος).ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ·         Να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα και πρόνοιες για τη μόρφωση, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

·         Να μην πεινάσει κανένας μαθητής.

·         Να λειτουργήσουν άμεσα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία, με διορισμούς δασκάλων.

·         Να αποσυρθεί η εγκύκλιος που ουσιαστικά καταργεί την ολοήμερη ζώνη.

·         Να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τα ολοήμερα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

·         Να εφαρμοστεί επιτέλους πολιτική προληπτικής ιατρικής, με ταυτόχρονη χορήγηση πιστοποιητικών υγείας και δωρεάν εμβολιασμούς για όλα τα παιδιά, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ Ζωγράφου.

·         Να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός. Να στελεχωθούν άμεσα και επαρκώς τα σχολεία και παράλληλα να λειτουργήσουν τμήματα ομαλής ένταξης, υποστήριξης και ενισχυτικής διδασκαλίας.

·         Να μην εφαρμοστούν οι προβλέψεις για τμήματα 27 ή και 30 μαθητών.

·         Να επαναλειτουργήσουν τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ χωρίς να καταργηθούν οι ειδικότητες.

·         Να αποσυρθεί άμεσα ο απαράδεκτος πρόσφατος νόμος για το λύκειο που προωθεί το «σχολείο της αγοράς», ένα σχολείο - μόνιμο εξεταστικό κέντρο, απλό συμπλήρωμα της παραπαιδείας που θα παράγει ημιμαθείς ή και αμόρφωτους μαθητές που στην πλειοψηφία τους δεν θα ολοκληρώνουν καν τον κύκλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με επαρκή χρηματοδότηση. Γιατί «με ψίχουλα δεν γίνεται παιδεία».

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΤΟ Δ.Σ.