18 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της Ένωσης για το Μαθητικό Φεστιβάλ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το Μαθητικό Φεστιβάλ νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να κάνουμε γνωστή  την θέση της Ένωσης για αυτό το θεσμό που αποτελεί σημαντική στιγμή στην πολιτιστική ζωή των σχολείων.
Όλοι συμφωνούμε πως από την πολιτιστική ανάπτυξη και δημιουργία τα παιδιά μας μόνο να κερδίσουν έχουν. Είναι επίσης γνωστό ότι τα παιδιά μας έχουν ανάγκη να αναπτύξουν το ταλέντο τους, να δημιουργήσουν, να παίξουν και να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα.

Αυτή την ανάγκη δυστυχώς μέχρι σήμερα την καλύπτουμε οι γονείς, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο από τον ελάχιστο που απομένει στα παιδιά και σε εμάς.
Έτσι ενώ οι δραστηριότητες στα πλαίσια των μαθητικών φεστιβάλ θα μπορούσαν να αγκαλιάσουν το σύνολο των παιδιών των σχολείων μας ένα μικρό μέρος συμμετέχει σ' αυτές.
Παρόλο που η επίσημη Πολιτεία (Υπουργείο, Δήμος κ.λ.π.) δηλώνουν πως είναι προτεραιότητά τους ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, όταν καλούνται να πληρώσουν για την πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα επικαλούνται οικονομική στενότητα.
Σήμερα έχουμε μείωση μέχρι 50% των δαπανών για την παιδεία, τα δε κονδύλια για τον πολιτισμό, αθλητισμό και καλλιτεχνικές δραστηριότητες είναι μηδαμινά. Πολιτιστικές - καλλιτεχνικές  και αθλητικές δραστηριότητες σήμερα γίνονται τις φιλότιμες προσπάθειες και προσφορά εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Σχολικό αθλητισμό που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών.
-Οι πολιτιστικές -καλλιτεχνικές-αθλητικές δραστηριότητες να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, με διορισμό μόνιμου προσωπικού και να είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά.
-Εννιαίο Δημόσιο και δωρεάν σχολείο, με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης.
-Ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων τις ώρες του σχολείου.
-Προσπάθεια για συμμετοχή όλων των παιδιών σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζουμε το μαθητικό φεστιβάλ, ευχόμαστε κάθε επιτυχία και συγχαίρουμε ιδιαίτερα τα παιδιά μας για τη συμμετοχή τους.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας
Ελευθερία Διακάτου                                Σπύρος Ζούμπος